RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Манафорт зізнався в отриманні мільйонів доларів від Партії регіонів

Колишній глава передвиборного штабу президента США Дональда Трампа Пол Манафорт фактично визнав, що в 2012-2013 роках він отримав 17 млн доларів від Партії регіонів.

Про це повідомляє BBC.

Відзначається, що це випливає з документів, поданих американцем в Мін'юст США в рамках закону про реєстрацію іноземних агентів (через роботу на українську партію).

Так, заповнена форма документа вказує на те, що в 2012-2013 роках фірма Манафорта, зокрема, підготувала передвиборчу програму для Партії регіонів, реалізувала стратегію виборчої кампанії, розробила партійну платформу і проводила міжнародне спостереження за виборами.

За даними журналістів, угоду фірма укладала з виконуючим обов'язки голови Партії регіонів Володимиром Рибаком, який з 2012 по 2014 рік обіймав посаду голови Верховної Ради України.

Метою угоди заявлялася "децентралізація влади з передачею максимальних повноважень регіонам, будівництво політичної партії західного зразка і перетворення України в найбільш привабливу для інвестицій державу в регіоні".

Як говориться в анкеті, компанія отримала від української партії 17 млн доларів. На консультантів, роботу опитувальних агентств та інші послуги фірма Манафорта витратила понад 4 млн доларів, в тому числі на роз'їзди і подорожі - 2,1 млн доларів.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" повідомляв, що в САП заявили, що жодна зі сторінок "амбарний книги" Партії регіонів не містить підпису американського політичного консультанта Пола Манафорта,