RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

У СБУ зробили важливу заяву про долю затриманих біля Криму ФСБшників

У Службі безпеки України (СБУ) заявили, що стосовно російських ФСБшників, затриманих в Херсонській області на адмінкордоні з Кримом, відкрито кримінальне провадження.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомляє прес-служба відомства.

"3 липня Служба безпеки України почала досудове розслідування в кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 110 КК (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) відносно затриманих на Херсонщині російських прикордонників", - йдеться в повідомленні.

Так, слідство встановило, що громадяни РФ, співробітники ФСБ - заступник начальника резервної застави в/ч 9930 Аскар Кулуб і начальник кінологічної групи в/ч 9930 Володимир Кузнєцов - в період з грудня 2016 року по 30 червня 2017 року виконували службові завдання в інтересах Російської Федерації з метою зміни меж території або державного кордону України.

У даний час затримані знаходяться в ізоляторі тимчасового утримання. Слідство триває.

У СБУ додали, що найближчим часом слідчі оголосять співробітникам ФСБ про підозру в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України і ініціюють перед судом обрання їм запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Як повідомляв "Апостроф", українців обурив вирок співробітникам ФСБ, що "заблукали".