RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Луценко особисто вручив Полякову та Розенблату повідомлення про підозри: всі подробиці

У четвер, 13 липня, генеральний прокурор України Юрій Луценко в офіційному порядку особисто вручив повідомлення про підозру у вчиненні злочину народним депутатам Максиму Полякову та Бориславу Розенблату.

Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

Відзначається, що в той же час генпрокурор роз'яснив нардепам їх права.

"Завтра їх викликали на перші допити вже в статусі підозрюваних в Національне антикорупційне бюро і Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру", - сказав Луценко.

За його словами, неможливе звернення до суду про зміну запобіжного заходу щодо зазначених народних депутатів, адже Верховна Рада не проголосувала за таку можливість.

"Їм, очевидно, буде обрано запобіжний захід, не пов'язаний з позбавленням волі, наприклад, особисту поруку, заставу і т.д.", - сказав Луценко.

Крім того, він також роз'яснив, що для затримання народних депутатів за корупційними кримінальними правопорушеннями необхідне рішення суду.

Однак такі нові антикорупційні органи як НАБУ і САП мають виняткові повноваження і право затримати особу без рішення суду в разі надання парламентом відповідного дозволу.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" повідомляв, що Верховна Рада України підтримала подання Генеральної прокуратури про зняття недоторканності і притягнення до кримінальної відповідальності Розенблата.