RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Спецпредставник США в Україні зробив гучну заяву по Мінських угодах і війні з РФ

Спеціальний представник США в Україні Курт Волкер, відомий своїм вкрай недружнім ставленням до Росії, зробив чергову гучну заяву.

Про це повідомляє Die Presse.

Так, Волкер, якого називають "яструбом щодо Путіна", вважає, що Росії більше не можна нічого прощати і потрібно вести себе з нею жорстко.

"Я переконаний, що Росія злякається прямої конфронтації, оскільки вона знає, що не переживе її", - заявив спецпредставник США в Україні.

На його думку, всеосяжна підтримка України відповідає американським національним інтересам і є "питанням безпеки США". Волкер також категорично проти Мінських домовленостей, він вважає їх "півзаходом".

"Мінські угоди - це не той мирний договір, який може служити меті відновлення суверенітету України", - стверджує Уолкер.

Він упевнений, що в українського конфлікту має бути військове рішення. Волкер не приймає позицію європейських політиків про те, що Україну озброювати не можна.

"Це безумство. Це військовий конфлікт. І там буде військове рішення. Питання полягає лише в тому, яким воно буде", - заявив Волкер в Вашингтоні, наголосивши на важливості надання офіційному Києву військової допомоги.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стали відомі перші деталі зустрічі Порошенка з новим представником США по Україні.