RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Журналісти дізналися про систему трудових таборів на окупованому Донбасі

Німецькі журналісти дізналися про те, що на окупованих територіях Донецької та Луганської областей діє система трудових таборів для ув'язнених.

Про це повідомляє DW з посиланням на радіостанцію Deutschlandfunk.

Група правозахисників повідомила, що тисячі ув'язнених у таборах "ДНР-ЛНР" примушуються до безкоштовної праці. У той же час бойовики отримують до 500 тисяч євро на місяць прибутку і використовують його у своїх цілях.

За оцінками журналістів і правозахисників, у таборах на окупованих територіях Донбасу можуть знаходиться до 10 тисяч ув'язнених, включаючи тих, хто був засуджений до весни 2014 року. Багато з них за три роки конфлікту повинні були відбути свій термін і вийти на волю, або могли потрапити під амністію, яку проводила Україна.

Вказується, що подібні табори на території Луганської області знаходяться в Луганську, Брянці, Алчевську, Перевальську та Петровському.

У той же час на непідконтрольній території залишилися установи виконання покарань Державної пенітенціарної служби.

"У Луганській установі виконання покарань № 17, за даними правозахисників, відбувають покарання близько 1470 осіб, у Брянківській виправній колонії № 11 - 470 осіб, у Перевальській виправній колонії №15 - 500 осіб, Алчевській виправній колонії № 13 - 215 осіб, у Краснолуцькій виправній колонії №19 - 780 осіб, Суходільській виправній колонії №36 - 600 осіб, Свердловській виправній колонії №38 - 550 осіб", - наводять дані журналісти.

Також повідомляється, що від представників "уряду" фейкових республік не вдалося отримати коментар з цього питання.

Як повідомляв "Апостроф", начальник ГУНП в Донецькій області В'ячеслав Аброськін розповів про тюремні жахи на окупованому Донбасі.