RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Без страховки і ремонт авто за свій рахунок: ЗМІ дізналися про скандальні реалії роботи патрульних в Україні

На сьогоднішній день машини патрульної поліції в Україні не мають страхування на випадок аварій, тому копи ремонтують авто за свої гроші.

Про це йдеться в матеріалі "Громадського".

Разом з тим, один з керівників львівських копів Андрій Богуш запевняє, що співробітники поліції ремонтують автомобілі виключно добровільно.

За його словами, патрульні можуть відремонтувати машину, якщо на ній є подряпини, тріщини, пом'ятий бампер. Він додав, що якщо ж оформляється ДТП, під час якого на авто з'явилися пошкодження, то починається службове розслідування.

Уточнюється, що патрульні з Канади, які передають досвід українським колегам, в своїй країні навіть не чули про те, щоб поліцейські платили за ремонт авто із власної кишені.

"Поліція міста Калгарі має страховки на авто, які компенсують витрати на ремонт пошкоджень", - сказав інспектор поліції з канадського міста Калгарі Кен Тауер.

Крім того, патрульні в Україні несуть відповідальність за бодікамери і планшети. Так, якщо поліцейському десь виб'ють з рук планшет, то ремонтувати він також буде його за свої гроші.

Один з колишніх копів, який працював в Дніпрі, розповів, що повірив рекламним гаслам, які супроводжували набір в поліцію. Однак реальний розмір заробітної плати виявився вдвічі менше, а премії позбавили за будь-яку провину.

Як повідомляв "Апостроф", раніше на трасі Київ-Харків в Полтавській області агресивний чоловік, якого зупинили за порушення правил дорожнього руху, намагався підпалити поліцейських і їх автомобіль.