RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

ГПУ повідомила про підозру Черновецькому: всі подробиці

Генеральна прокуратура України (ГПУ) повідомила про підозру у зловживанні владою / службовим становищем екс-меру Києва Леоніду Черновецькому.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Відзначається, що мова йде про досудове розслідування в кримінальному провадженні за фактом незаконного будівництва об'єкта інженерної та транспортної інфраструктури (вертолітного майданчика) на Парковій дорозі в Києві.

За даними ГПУ, Черновецький діяв в інтересах не встановлених в даний час осіб з найближчого оточення колишнього президента Януковича.

Так, дії мера виразилися в незаконному вилученні, зміні цільового призначення і передачі особливо цінних земель в оренду для будівництва так званого вертолітного майданчика на Парковій дорозі в Києві, заниженні орендної плати за землю, і як наслідок - знищенні об'єкта археологічної спадщини, чим територіальній громаді міста Києва завдано збитків на загальну суму понад 250 млн гривень.

У відомстві додали, що досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні триває, вживаються заходи щодо встановлення інших осіб, причетних до вчинення зазначених кримінальних правопорушень.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в ГПУ назвали імена політиків, яким планують оголосити підозру.