RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

У ГПУ зробили гучну заяву по газеті "Вісті"

Генеральна прокуратура України (ГПУ) очікує, що вихід щоденної газети "Вісті" припиниться з п'ятниці, 14 липня.

Про це на брифінгу заявив заступник генерального прокурора - головний військовий прокурор Анатолій Матіос, повідомляють "Українські новини".

Так, правоохоронці встановили, що фінансування медіа-холдингу "Вісті" здійснюється з коштів, одержуваних за надання в користування 1 тис. залізничних вагонів.

"Сподіваюся, що з сьогоднішнього дня 1 тис. вагонів, вартість яких становить близько 40 млн доларів, вже не будуть приносити дохід для безкоштовного розповсюдження такої гарної газети, як "Вісті", і інших фейкових сайтів", - заявив Матіос.

За його словами, обшуки проходять в редакції видання. Разом з тим, він підкреслив, що самі журналісти холдингу не обшукують і не є фігурантами кримінального провадження.

У ГПУ додали, що припинення діяльності медіа-холдингу "Вісті" не пов'язане з будь-якими журналістськими матеріалами, а виключно з непрозорою процедурою його фінансування.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в ГПУ дали пояснення щодо обшуків в редакції "Вістей" в Києві, які проходять в п'ятницю, 14 липня.

Нагадаємо, раніше в редакції видання "Вести" вже проходили обшуки. Тоді вони були пов'язані зі слідчими діями проти головного редактора журналу "Вести. Репортер"(входить до складу медіа-холдингу ТОВ "Вести мас-медіа").

Як повідомляв "Апостроф", СБУ провела обшуки в редакції видання "Страна.ua".