RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Затримання на Львівському бронетанковому заводі: в НАБУ розкрили подробиці

У п'ятницю, 14 липня, детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) затримали п'ятьох осіб, причетних до махінацій із закупівлями двигунів для танків ДП "Львівський бронетанковий завод", в тому числі директора заводу і його заступника.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Відзначається, що затримання проходили під процесуальним керівництвом Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП).

"У даний зараз затримано п'ятьох осіб: начальник ЦБТУ (Центральне бронетанкове управління) ЗСУ Озброєння ЗСУ (генерал-майор), начальник відділу ЦБТУ ЗСУ Озброєння ЗСУ (полковник), директор і заступник директора ДП "Львівський бронетанковий завод", а також засновник ТОВ, задіяного у схемі", - йдеться в повідомленні.

У відомстві уточнили, що на Львівському бронетанковому заводі закупили для танків Т-72, що двигуни, були у використанні, замість нових.

Так, 14 липня детективи НАБУ затримали ряд посадових осіб Збройних сил України та ДП "Львівський бронетанковий завод" за підозрою в скоєнні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу - розтрата майна.

Йдеться про те, що співробітники Центрального бронетанкового управління ЗСУ, ЛБТЗ і засновник фірми-посередника (теж затриманий) здійснили в 2015 році розтрату 28,5 млн гривень.

Суть схеми полягала в тому, що замість нових двигунів для танків Т-72 насправді були закуплені вживані двигуни, які в 2008-2009 роках були продані Міністерством оборони як надлишкове майно. Випуск цієї моделі двигунів було припинено ще з 1990-х років.

Кримінальне провадження розслідується з 2016 року.

Як повідомляв "Апостроф", раніше НАБУ провело обшуки в головному офісі державного "ПриватБанку" в Дніпрі.