RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Запеклі бої під Красногорівкою: з'явилося пояснення великих втрат ЗСУ

Бої, що розгорнулися в районі Красногорівки Донецької області, продемонстрували, що бойовики так званої ДНР звикли відчувати свою безкарність на лінії зіткнення на Донбасі.

Про це в п'ятницю, 21 липня, на своїй сторінці в Facebook повідомив Юрій Бутусов.

"Штурмова група піхоти противника приховано підібралася до нашого опорного пункту. Потім провели артпідготовку, міномети накрили, і "не менше чотирьох танків" вдарили по виявленим найманцями наших позиціях. Штурмова група в цей момент зробила ривок і вийшла на опорник", - зазначив він.

За словами Бутусова, в бою загинуло троє бійців ЗСУ, ще один потрапив в полон. При цьому противник відступив: бойовики втратили чотирьох осіб.

Журналіст вважає, що бойовикам не ставилася мета захопити опорник - це був напад, щоб завдати втрат і взяти полоненого.

"Чому так сталося? Та тому, що противник звик до безкарності. Звик, що можна виїжджати на танках постріляти, що можна підбиратися до опорника піхотою, в упевненості, що наша артилерія не прочеше підозрілу зеленку", - зазначив Бутусов.

Він підкреслив, що активні дії у відповідь могли б цьому запобігти, але "для цього має бути управління і планування".

"Для цього треба відповідати ударом на удар. А не привчати бійців до абсурдної тактики - терпіти танкові обстріли... Якщо не зробити висновків з атаки на наш опорник під Красногорівкою, ці атаки триватимуть. Будуть гинути наші люди", - підсумував Бутусов.

Як повідомляв "Апостроф", в інтернеті показали руйнування в Красногорівці Донецької області після обстрілів бойовиків незаконних збройних формувань.