RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Ціною своїх життів: з'явилися подробиці сильного бою під Красногорівкою, де загинули бійці АТО

У штабі АТО повідомили подробиці бою українських військовослужбовців з бойовиками в районі Красногорівки.

Військовим вдалося відбити ворожу атаку, проте в бою загинули троє героїв, семеро військовослужбовців ЗСУ були поранені, один потрапив у полон.

Повідомляється, що вранці 20 липня ворожій ДРГ у складі 10-15 осіб вдалося проникнути на позиції одного з механізованих батальйонів ЗСУ. Операцію противники почали з обстрілів забороненими мінськими домовленостями 122-мм мінами і танковими снарядами. Українські позиції обстрілювали близько чотирьох танків бойовиків.

"Під час перших хвилин бойового зіткнення двоє наших солдат отримали поранення не сумісні з життям. Один із військовослужбовців влучним вогнем відправив у пекло одразу двох бойовиків, які, за попередніми даними, належать до батальйону "Оплот", - сказано в повідомленні.

Командир підрозділу наказав відійти на проміжну позицію заради збереження життя військових. Під час переміщення були вбиті ще два бойовика.

"Згодом до українських воїнів підійшло підкріплення, яке надійно закріпилося на позиціях. На жаль, воїни не дорахувалися одного з бійців. Як потім з’ясувалось, його, контуженого, взяла в полон ворожа ДРГ. Життя ще одного солдата не вдалося врятувати, він отримав смертельне поранення", - зазначили в штабі.

Під натиском стрілецького вогню бойовики почали відступати, прикриваючи відхід обстрілом з танків, мінометів і переносної установки "Град".

Після цього зіткнення поранення отримали троє українських військових.

"Близько шостої години щільність вогню противника з танків та мінометів дещо зменшилась. Для евакуації поранених бійців висунулись медичні автомобілі. Але противник продовжував обстріл. 120 мм міна вибухнула поряд з групою евакуації й поранила чотирьох військовослужбовців", - сказано в повідомленні.

За даними радіоперехоплення, противник втратив чотирьох бойовиків, також зафіксована евакуація ще двох вбитих окупантів під час відходу.

"Решта, кинувши своїх на полі бою зі зброєю спішно відійшли залишивши повний арсенал доказів (на фото) Російської присутності на Донбасі що використовується терористами та доводить факти постачання зброї та участі регулярних частин ЗС РФ у війні проти України", - відзначили в штабі.

Загиблих українських військовослужбовців представлять до державної нагороди "Орден Богдана Хмельницького" III ступеня. Поранені будуть представлені до нагороди орденом "За мужність".

Як повідомляв "Апостроф", у бойовиків розповіли про свої втрати і атаку на позиції сил АТО в Красногорівці.