RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

В Єрусалимі в ході масових заворушень загинули люди, сотні постраждалих: опубліковано фото і відео

В Єрусалимі 21 липня в результаті масових заворушень за останніми даними загинули три палестинця, постраждали більше 370 людей, у тому числі четверо поліцейських.

Про це повідомляє "Радіо Свобода" з посиланням на місцеві ЗМІ.

Заворушення почалися, коли перед п'ятничною молитвою біля Храмової гори зібралися тисячі палестинців, які відмовилися проходити через металодетектори. Протестуючі почали кидати каміння, намагаючись прорвати поліцейські кордони. Сили безпеки відтіснили демонстрантів, застосувавши шумові гранати.

Фото - 9 канал

За непідтвердженими даними ЗМІ, один з палестинців був застрелений єврейським поселенцем із Західного берега Йордану. Ізраїльський телеканал повідомив про загибель 8-річної дитини від сльозогінного газу. Ця інформація також поки не підтверджена.

Раніше в п'ятницю на засіданні глав силових відомств під головуванням прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху було прийнято рішення не піддаватися міжнародному тиску і не пом'якшувати заходи безпеки в Старому місті, введені 16 липня - після загибелі двох поліцейських при збройному нападі.

Повідомляється також, що на короткий період сили безпеки відкрили доступ до мечеті Аль-Акса для тих, хто молиться, вік яких перевищує 50 років. Підніматися на Храмову гору їм дозволили, минаючи рамки металошукачів.

Муфтій Єрусалима Мохаммад Ахмад Хусейн закликав мусульман продовжувати протести, поки ізраїльська влада не демонтує рамкові металодетектори, встановлені на підходах до Храмовій горі.

Відзначимо, що на Храмовій горі розташовані одні з головних святинь мусульман - мечеть Аль-Акса і Купол Скелі. Тут же знаходилися Перший і Другий Єрусалимський храми - найсвятіше місце для іудеїв.

Як повідомляв "Апостроф", 14 липня в результаті перестрілки біля Левових воріт в старій частині Єрусалиму були поранені троє людей.