RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

Переговори "нормандської четвірки": стали відомі перші підсумки

У понеділок, 24 липня, президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову в "нормандському форматі" з президентом Франції Еммануелем Макроном, федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель і президентом Росії Володимиром Путіним.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Так, вони заслухали доповідь голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Ертурула Апакана і його заступника Олександра Хуга.

"Президент України назвав останні дні липня одними з найкривавіших в 2017 році і закликав Росію негайно припинити агресивні дії і поставки зброї на окуповані території", - сказано в повідомленні.

Підкреслюється, що співрозмовники наголосили на важливості повного припинення вогню на Донбасі, виведення важкого озброєння і проведення розведення сил з цілодобовим моніторингом ситуації СММ ОБСЄ.

Крім того, Порошенко заявив про необхідність введення на Донбас миротворчої місії ООН.

Він додав, що Україна наполягає на негайному звільненні всіх заручників, у тому числі тих, хто незаконно утримується на території Росії, зокрема Олега Сенцова і Романа Сущенко, і зазначив, що звільнення заручників блокує російська сторона.

У свою чергу, Макрон і Меркель заявили про неприпустимість висловлювань про створення так званої Малоросії.

"Президент Франції та канцлер Німеччини наголосили на неприпустимості будь-яких заяв, які підривають територіальну цілісність України, зокрема, щодо створення так званої "Малоросії", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв "Апостроф", раніше засновник фонду "Повернись живим", волонтер Віталій Дейнега пояснив, чим може бути обумовлена спроба прориву бойовиків так званих "ДНР" і "ЛНР" на Донбасі.