RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

З'явився прогноз, коли і навіщо Путін може визнати "Малоросію"

Експерт Інституту суспільно-економічних досліджень Юлія Курнишова пояснила, коли і за яких умов президент Російської Федерації Володимир Путін може визнати "Малоросію".

Про це вона повідомила в інтерв'ю "Апострофу".

За її словами, ситуація в Україні перебуває під впливом ряду зовнішніх політичних процесів, серед яких і президентські вибори в Росії.

"Недавнє проголошення "Малоросії", як мені бачиться, - один з можливих ходів, який може бути використаний пізніше. Я маю на увазі один-два місяці в ході виборчої кампанії (вибори президента РФ призначені на березень 2018 року, а виборча кампанія почнеться восени 2017-го - ред.)", - зазначила Курнишева.

Вона додала, що у глави Кремля не так багато яскравих і надійних ходів для консолідації електорату, тому він може піти на визнання "Малоросії" як політичного утворення, що відбулося.

"Якщо говорити про консолідацію виборця за рахунок внутрішніх чинників, то буде використовуватися теза: хто не за Путіна, той проти Росії. Ті процеси, які розігруються за участю російських лібералів, демонструють слабкість цього крила, досить згадати дебати Олексія Навального з військовим злочинцем Ігорем Стрєлковим", - уточнила експерт.

Курнишева підкреслила, що сюжет про "Малоросію" може бути тим, що електорату кинуть в якості наживки.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": "Путін може визнати "Малоросію": названі приблизні терміни".