RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Під управління ООН: Іноземцев дав пораду, як Україні вчинити з Донбасом

Відомий російський економіст і соціолог В'ячеслав Іноземцев вважає, що події в Україні вимагають припинення безглуздих консультацій і переформатування переговорів.

Про це він пише у своїй колонці на "Ехо Москви".

За його словами, сторонами таких переговорів повинні стати Україна як країна, що зазнала агресії; Росія як держава-спонсор сепаратистів; Європейський союз як об'єднання, що підписало з Україною угоду про асоціацію; і вищі посадові особи ООН як організації, яка має серйозний досвід миротворчих місій.

"Єдиною реалістичною метою може бути створення на території ОРДЛО демілітаризованої зони з передачею її на 20-25 років під управління ООН в рамках фактичного відновлення формально так ніколи і не скасованої в цій організації Ради з опіки", - зазначив Іноземцев.

Він підкреслив, що це дозволило б провести роззброєння незаконних формувань; гарантувало б дотримання прав місцевого населення; створило б правове поле для жителів даної території; упорядкувало б економічні процеси, дало б поштовх для організації збору коштів на усунення завданих війною збитків.

Як повідомляв "Апостроф", раніше військовий експерт озвучив прогноз, як стягнуті до кордону війська Путіна змінять ситуацію на Донбасі.