RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Примусово зробили росіянином: в РФ по засудженому за Крим українцю прийняли резонансне рішення

Російський адвокат Ілля Новіков заявив, що українця Олексія Чірнія, засудженого до 7 років в'язниці по "справі Сенцова", примусово зробили росіянином.

Про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook.

"Я був у нього (Олексія Чірнія - ред.) в понеділок, 24 липня. Перед тим, як вивести Олексія до мене, особисто дали йому прочитати повідомлення, що оскільки його заява про відмову приймати російське громадянство, яку він подавав в Бахчисараї 18 квітня 2014 року, не виявлена, він тепер за законом про анексію Криму буде вважатися росіянином", - зазначив Новіков.

Він підкреслив, що так вже робили з кримчанами Олегом Сенцовим і Олександром Кольченко. Так, до Чірнія тепер не пускатимуть українських консулів.

"І розпочату процедуру передачі для відбування решти покарання на батьківщину згорнуть. У Росії Чірній відсидів уже майже половину терміну", - додав адвокат.

Як повідомляв "Апостроф", російський Верховний суд визнав законним рішення Північно-Кавказького окружного військового суду щодо винуватості українця Олексія Чірнія в підготовці теракту в Криму.