RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.35
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

27 вересня

Всі новини

Увічнили садиста: в мережі бурхливо відреагували на появу в Москві пам'ятника Івану Грозному

У мережі активно коментують новину про те, що в центрі Москви встановили пам'ятник Івану Грозному.

Про це пишуть користувачі Twitter.

"А тим часом пам'ятник Ваньці Каїну (ой, пробач, надія-государ!) поставлений в Москві", - зазначив російський журналіст Олексій Венедиктов.

Крім того, він опублікував знімок монумента.

За даними російських ЗМІ, автором пам'ятника є Василь Селіванов. Він зобразив Івана Грозного з двома перснями.

Висота скульптури з постаментом становить майже три метри, вага - 800 кг, пам'ятник виконаний з бронзи і граніту. Він встановлений на "Алеї правителів" біля "Музею військової форми одягу РВІО".

"Садист, кат, збоченець, патологічний вбивця, цей Іван Грозний. Рабів садять на палю або рубають голову, а вони здравиці йому кричать", "Ось і Грозний до нас завітав. Потихеньку, без обговорення і чвар. Москвичі все стерплять. Ініціатор - п-н Мединський зі своїм псевдоісторичним товариством","У Москві з'явився триметровий пам'ятник Івану Грозному. Росія - країна-кладовище", "Всіх в Москві зібрали: дохлого Леніна, пам'ятник Грозному і живого Януковича", "У Москві поставили пам'ятник Івану Грозному, пам'ятну табличку Сталіну. Ніхто не знає, хто займається проектом пам'ятника Чикатило і Гітлеру? " - пишуть в інтернеті.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в російському місті Ставрополь у продажу з'явився лимонад під назвою "Вождь", на етикетці якого зображений радянський лідер Йосип Сталін.