RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Жорстка посадка українського літака в Туреччині: з'явилися подробиці про героїзм пілота

Олександр Акопов, пілот українського літака, який отримав серйозні пошкодження під час вильоту з міжнародного аеропорту імені Ататюрка в Стамбулі, став героєм турецьких ЗМІ.

Про це написав на своїй сторінці в Facebook журналіст Осман Пашаєв.

"Ви ж знаєте, як вчора героєм Туреччини став український пілот Олександр Акопов. У Стамбулі була злива з градом і вітром. Погодне пекло і Сомалі. Рейс "Атлас глобал" вилітав із Стамбулу в Ерджан (Північний Кіпр). На висоті 4 тисячі футів літаку розбило носову частину і скло кабіни пілотів. Капітан Акопов прийняв рішення повертатися. В інтернеті купа відео з аеропорту, як всі чекають катастрофи. На борту 121 пасажирів і 6 членів екіпажу. Акопов садить борт, нахиливши літак трохи набік, щоб бачити через бокове скло смугу. Диспечери Ататюрка дуже точно вели його на посадку.

Про українця Олександра Акопова пишуть все турецькі ЗМІ. Підкреслюють, що він пройшов найкращу школу колишнього Союзу саме в Україні. Налітав 13908 годин", - зазначив журналіст.

Також про інцидент і героїзм екіпажу написав в соцмережі користувач Олег Лунгул.

"Український екіпаж і дві турецькі стюардеси проявили мужність у процесі цього инцендента. Капітан посадив в сліпу, створив кренчік і дивився тільки через кватирку не відкриваючи її. Коли він посадив літак аплодував весь перон аеропорту "Ататюрк". Пілоти інших літаків блимали фарами і просто приходили на борт потиснути руку. По всіх турецьких каналах показували захід на посадку і коли хлопці приїхали в готель то ми всі і працівники готелю вийшли і аплодували ім. Це дійсно гідно поваги", - зазначив він.

Також наголошується, що під час заходу на посадку люди, які спостерігали за літаком, кричали: "Він не сяде не сяде".

Нагадаємо, інцидент стався в четвер, 27 липня. Всього від негоди в той день постраждали чотири літаки. Шторм тривав близько 50 хвилин.

Як повідомляв "Апостроф", 27 липня в Абхазії пілот і два пасажири загинули в результаті падіння легкомоторного літака.