RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

У Раді повідомили про тортури бойовиками звільненої з полону жінки-інваліда

Бойовики катували в полоні жінку-інваліда, блогера Людмилу Сурженко, про звільнення якої стало відомо 30 липня.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко.

"Людмилі відразу була надана відповідна психологічна допомога, зараз вона в лікарні під спостереженням медиків", - повідомляє Геращенко.

Вона додає, що факт тортур Сурженко стане предметом жорсткої розмови під час скайп-конференції щодо заручників у форматі Мінської гуманітарної групи. Також вона буде вимагати від координатора ОБСЄ відвідати українських полонених на окупованих територіях.

"А всі факти катування українців бойовиками повинні бути засуджені як українськими, так і міжнародними судами. Я сподіваюся, що за фактом незаконного утримання і катування пані Сурженко бойовиками вже порушено кримінальну справу проти контрольованих РФ бойовиків", - додала Геращенко.

Нагадаємо, про тортури Сурженко також повідомив заступник голови Луганської ОВЦА Юрій Клименко. За його словами, у жінки плоскогубцями пошкоджений палець на руці.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Геращенко назвала число українських заручників на Донбасі.