RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

​Для Гааги: контррозвідка СБУ спіймала важливого свідка причетності Росії до війни на Донбасі

Співробітниками контррозвідки СБУ був затриманий керівник служби ракетно-артилерійського озброєння одного з "батальйонів" так званої "армії ЛНР" Сергій Семенченко.

Про це йдеться в сюжеті ТСН, у якому підкреслюється, що житель Луганська майже два роки видавав бойовикам боєприпаси і зброю.

Затримали Семенченко коли він за сімейними обставинами виїхав з підконтрольною бойовикам території Донбасу. Чоловік координував прийом зброї з Росії і його видачу бойовикам ЛНР. Після затримання суд заарештував Семенченка на два місяці.

Журналісти розповідають, що затриманий співпрацює зі слідством, навіть надав документи, які підтверджують, що бойовики на Донбасі воюють з російською зброєю. Більш того, він підтвердив, що керують бойовиками теж росіяни. За словами Семенченка, він спілкувався з багатьма кадровими офіцерами Російської Федерації - начальником штабу, заступником з бойової підготовки, заступником з озброєння. Він розповів, що в Україну ті прибувають під чужими прізвищами і з "документами" ЛНР.

Семенченко зазначив, що ні цивільні, ні військові не в захваті від того, що ними керують росіяни. Багато військових пішли з "армії" так званої ЛНР.

За участь у терористичній організації Семенченко загрожує від 8 до 15 років в'язниці, проте надані документи і свідчення можуть пом'якшити вирок. Він підкреслив, що готовий свідчити в Гаазі.

Як повідомляв "Апостроф", на початку липня стало відомо про затримання співробітниками контррозвідки СБУ інструктора бойовиків ДНР, російського військового Валерія Гратова.