RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Розвідка дізналася про підготовку ФСБ глобальної зачистки ватажків бойовиків на Донбасі

Командування Збройних сил РФ вирішило замінити ватажків бойовиків на Донбасі з числа місцевого населення на кадрових офіцерів ЗС РФ.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

"Представниками Південного військового округу (Ростов-на-Дону) ВС РФ за результатами перевірок з'єднань і частин 1 (Донецьк) і 2 (Луганськ) АК надані звіти командуванню ЗС РФ, в яких констатується невідповідність займаним посадам офіцерів ланки "командир батальйону - командир взводу" з числа місцевих найманців за професійними, діловими і морально-психологічними якостями", - сказано в повідомленні.

Відзначається, що в зв'язку з цим рекомендується здійснити заміну зазначеної категорії кадровими офіцерами ЗС РФ.

Крім того, ФСБ активізувала оперативно-розшукові дії, спрямовані на підготовку компромату на командирів з числа місцевих жителів.

"З метою підготовки "правової основи" для реалізації зазначених заходів представниками ФСБ РФ активізовано проведення превентивних дій по недопущенню формування і поширення протестних настроїв серед особового складу, пов'язаних з "кадровими змінами", - додали в розвідці.

Так, станом на 2 серпня російським окупаційним командуванням вже зміщені зі своїх постів три командири батальйонів зі складу 100-ї окремої мотострілкової бригади (Донецьк), 11-го окремого механізованого полку (Донецьк) і 9-го окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1 АК ВС РФ.

Як повідомляв "Апостроф", раніше ватажок "ДНР" видав безглузде виправдання з приводу погроз захопити Київ.