RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

У Житомирі СБУ спіймала прокремлівського блогера: опубліковано фото

Співробітники Служби безпеки України в Житомирській області повідомили про підозру у держзраді місцевому блогеру-журналісту, який писав і поширював антиукраїнські матеріали за завданням кураторів з Росії.

Про це повідомили в прес-службі відомства.

За інформацією слідства, блогер з 2014 року отримував замовлення від російських державних пропагандистських агентств на створення тенденційних публікацій.

Фото: facebook.com/SecurSerUkraine

Побажання щодо тематики та змісту матеріалів блогер отримував поштою або через месенджер. Іноді йому дозволяли самостійно обирати тему. За пропагандистські матеріали блогер отримував від двох до чотирьох тисяч рублів, які йому перераховували через міжнародні системи онлайн-розрахунків.

Фото: facebook.com/SecurSerUkraine

Фото: facebook.com/SecurSerUkraine

У спецслужбі розповіли, що проведена психолінгвістична експертиза текстів показала їх маніпулятивний характер, покликаний розпалювати національну ворожнечу всередині країни, а також між Україною і сусідніми державами.

Фото: facebook.com/SecurSerUkraine

Фото: facebook.com/SecurSerUkraine

"Блогеру-журналісту повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111, ч. 2 ст. 110, ч. 2 ст. 161 і ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання відносно нього запобіжного заходу", - сказано в повідомленні.

За інформацією порталу Житомир.info у повідомленні йдеться про Василя Муравицького.

Як повідомляв "Апостроф", в Черкасах вирахували і затримали адміністратора антиукраїнських груп в мережі.