RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Бойовики влаштували нове загострення на Донбасі

За минулу добу в зоні проведення Антитерористичної операції на Донбасі бойовики збільшили інтенсивність обстрілів і застосували важке озброєння.

Про це повідомили в прес-центрі штабу АТО.

На маріупольському напрямку, по Водяному, бойовики били з 82-мм мінометів, гранатометів і озброєння БТР. Пізніше на цій ділянці фронту бойовики застосували 122-мм артилерію.

Військові особливо відзначають, що черговим фактом загострення конфлікту з боку бойовиків став обстріл будинків мирних жителів Водяного. По ним окупанти випустили як мінімум 6 мін 120-мм калібру.

Такого ж виду озброєння бойовики застосували в районі Лебединського. Поблизу Широкіного і Павлополя велися обстріли зі стрілецької зброї.

На донецькому напрямку епіцентром обстрілу стала Авдіївка. "З 18 годин до опівночі, з кількох напрямків, бандити 6 разів били з гранатометів і стрілецької зброї по південних околицях міста. У відповідь сили АТО також відкривали щільний вогонь", - повідомили в прес-центрі.

На луганському напрямку під вогнем бойовиків опорні пункти українських військових в Кримському, Троїцькому, Катеринівці. Обстріляні з гранатометів Новоолександрівка і Новозванівка.

Всього за добу зафіксовано 30 обстрілів. Двічі вороги застосовували артилерію калібру 122 мм, 7 разів – міномети. Сили АТО відкривали вогонь у відповідь 18 разів, чим припиняли вогонь з боку противника. Втрат серед українських військових за минулу добу немає.

Як повідомляв "Апостроф", волонтер розповів про просування сил АТО в районі Світлодарської дуги.