RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Вбивство Бузини: проти України подали позов до ЄСПЛ

Мати вбитого українського журналіста Олеся Бузини Валентина подала позов проти України до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ).

Про це в понеділок, 7 серпня, на своїй сторінці в Facebook повідомив колишній заступник генерального прокурора, адвокат Ренат Кузьмін.

За його словами, причиною позову стало "знущання української влади над Валентиною Бузиною".

Правозахисник зазначив, що вона сподівалася на співчуття з боку влади, проте так нічого і не дочекалася.

"Генпрокурор, голова СБУ і президент, попередньо змовившись, відмовили потерпілій навіть в особистому прийомі, не кажучи вже про щось більше. Адже всі вони представляють українську державу, і, отже, держава повинна відповісти тепер за їх дії перед Європейським судом", - заявив Кузьмін.

Крім того, він вважає, що ЄСПЛ не почне розгляд позову, оскільки представник України його просто заблокує.

"Вони (українська влада - ред.) спробують підкупити суддів, вони накажуть прикордонній службі не випустили до Страсбурга і затримати адвокатів по будь-яким надуманим підставам", - вважає адвокат.

Разом з тим, Кузьмін пообіцяв, що до даного процесу будуть підключені провідні європейські експерти з прав людини і кращі юристи.

Як повідомляв "Апостроф", прокуратура Києва завершила досудове розслідування справи про вбивство українського публіциста Олеся Бузини.