RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Блекаут в Криму: у окупантів скандал через серйозні проблеми з генераторами

"Віце-прем'єр" окупаційного уряду Криму Володимир Сєров доручив провести службове розслідування з приводу того, що значна частина дизель-генераторів на півострові виявився в неробочому стані.

Про це повідомляє "Крим. Реалії" з посиланням на прес-службу російського уряду Криму.

"У тому, що з 284 дизель-генераторів у нас працює тільки 75, винні не погодні умови, а люди, які обіймають певні посади. Прошу провести службове розслідування, доповісти про причини і конкретних осіб, винних у тому, що під час аномальної спеки, при наявності власних можливостей, ми не забезпечили потребу в необхідній кількості електроенергії", - зазначив віце-прем'єр"

Сьогодні вранці міністр енергетики РФ Олександр Новак розпорядився перевірити всі генератори в Криму. На нараді в Ялті Новак заявив, що обсяг енергоспоживання в Криму і в російському регіоні Кубань 7 серпня "перевищив історичний максимум навантажень і склав 1249 МВт".

Журналісти відзначають, що протягом останніх кількох днів у Євпаторії відбулося 14 аварійних відключень електрики. Зокрема, вночі 6 серпня без електропостачання опинилися населені пункти в районі Судака і Старого Криму, а на наступний день світло відключили в Гурзуфі, Курортному, Севастополі та Сімферополі.

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно в результаті відключень електроенергії в Криму окупаційною владою без світла залишилися понад 100 тисяч осіб.