RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

З'явилися деталі розробленого США плану авіаудару по КНДР

На сьогоднішній день Пентагон розробив план по нанесенню превентивного авіаудару по приблизно двох десятках військових об'єктів КНДР.

Про це повідомляє NBC з посиланням на джерела.

За їх словами, ключова роль в атаці відводиться стратегічним бомбардувальникам B1B Lancer, які розміщені на базі Андерсен на тихоокеанському острові Гуам.

Так, вони завдадуть удару на випередження по приблизно двох десятках військових об'єктів КНДР – майданчиках для ракетних пусків і об'єктах технічного забезпечення. Відбудеться це в тому випадку, якщо президент Дональд Трамп видасть відповідний наказ.

Крім того, в операції будуть задіяні супутники, безпілотні літальні апарати, винищувачі і літаки-розвідники.

За словами джерел NBC, вибір американських військових упав на B1B Lancer з низки причин. По-перше, оскільки на даний момент ці літаки не використовуються в якості носія ядерної зброї.

По-друге, B1B Lancer, надзвуковий стратегічний бомбардувальник з крилом змінної стріловидності, неодноразово був перевірений в операціях в Іраку і Афганістані.

При цьому авіаудар не єдиний спосіб впливу на КНДР, що розглядається. У Пентагоні вивчають всі можливі варіанти, включаючи "акції з землі, моря, а також кібератаки".

Як повідомляв "Апостроф", раніше в КНДР зробили гучну заяву щодо ядерного удару по США.