RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Бійці АТО показали потужну зброю, з якої їх обстрілюють на Донбасі: опубліковано відео

Бойовики незаконних збройних формувань на Донбасі обстрілюють сили АТО з гранатомета "Таволга".

Про це йдеться в сюжеті "Військового ТБ".

Так, потужні тандемні протитанкові гранати, які прилітають на позиції українських військових, здатні пропалити броню за динамічним захистом до 0,6 м, пробити залізобетон товщиною до 1,5 м, цеглу - до 2 м і дерево-земляні вогневі укриття - до 3,7 метрів.

При цьому ефективна дальність стрільби до 200 метрів.

Відзначається, що РПГ-27 "Таволга" був прийнятий на озброєння СРСР в 1989 році. Українські військові таких гранатометів ніколи не мали.

Даний вид зброї призначений для боротьби з сучасними основними бойовими танками, оснащеними динамічним захистом і посиленою бронею.

"Це 27-й гранатомет, який перебуває на озброєнні російської армії. У нас таке озброєння не застосовується. Позавчора були обстріляні позиції моєї роти, два бійці отримали поранення. Це - протитанковий гранатомет. Його дальність 200 м, вага до 8 кг. Вражає танки до 500 мм броні. Ось з такого зараз стріляють по окопах", - розповів один з бійців ЗСУ.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в зоні АТО на окупованій частині Донбасу військовослужбовцями Збройних сил України було ліквідовано російського найманця Аркадія Кондратьєва.