RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Путін захотів використовувати ППО на кордоні Білорусі та України: опубліковано документ

Президент Російської Федерації Володимир Путін вніс до Державної Думи проект федерального закону, який дозволить Росії використовувати ППО на кордонах Білорусі.

Відповідний проект був внесений у четвер, 10 серпня, повідомляє сайт Держдуми.

Так, Путін просить Держдуму ратифікувати протокол "про внесення змін і доповнення до Угоди між Україною та Російською Федерацією і Республікою Білорусь про спільну охорону зовнішнього кордону Союзної держави в повітряному просторі і створення Єдиної регіональної системи протиповітряної оборони Російської Федерації і Республіки Білорусь від 3 лютого 2009 року" .

Відзначається, що протокол був підписаний 2 листопада 2016 року в місті Мінську.

"Його положеннями уточнюється понятійний апарат Угоди, а також вносяться зміни, що стосуються організаційно-штатної структури Збройних Сил Російської Федерації і порядку застосування зброї і бойової техніки черговими з протиповітряної оборони при спільному виконанні завдань бойового чергування", - сказано в повідомленні.

Вказується, що реалізація протоколу дозволить "підвищити надійність охорони зовнішнього кордону Союзної держави в повітряному просторі, сприятиме зміцненню безпеки двох держав і не потребуватиме додаткових асигнувань федерального бюджету".

Як повідомляв "Апостроф", раніше журналіст вказав на тривожну тенденцію з перекиданням військ Путіна по Росії.