RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

У ФСБ заявили про затримання "диверсанта СБУ" в окупованому Криму

ФСБ РФ заявила про запобігання в окупованому Криму вчинення диверсій на об'єктах інфраструктури і життєзабезпечення півострова і затримання "агента СБУ".

Про це повідомляє російське інформагентство "Интерфакс" з посиланням на ФСБ Росії.

"Управлінням ФСБ Росії по республіці Крим і Севастополю в ході оперативно-розшукових заходів затримано агент Служби безпеки України в Херсонській області, спрямований в Крим для здійснення диверсійних актів. 12 серпня Геннадій Лемешко затриманий співробітниками органів ФСБ при спробі пошкодити лінії електропередач в районі траси Судак-Новий світ", - заявили в російському відомстві.

У затриманого було вилучено дві тротилові шашки, механізм для приведення в дію вибухового пристрою, граната РГД-5, ємності з горючою сумішшю, ручна пила (на думку ФСБ, вона повинна була використовуватися для підпилу дерев'яних опор лінії електропередачі) та цифровий фотоапарат "для документування диверсійної діяльності і подальшого звіту про неї перед кураторами Служби безпеки України".

Як повідомляв "Апостроф", при перетині адміністративної межі з Кримом співробітники ФСБ РФ незаконно допитують дітей про їх батьків.