RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

У мережі розгорівся скандал через інцидент з інвалідом в київському метро

Житель Києва Дмитро Щебетюк розповів про інцидент, який стався з ним в метро Києва. Так, чоловік пояснив, як живеться людям з інвалідністю в столиці, зазначивши, що його "публічно згвалтували" працівниці метрополітену на станції Арсенальна.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

"Спочатку одна працівниця станції запитала, чи потрібна мені допомога. Я відповів, що не треба, сам впораюся. Як з-за спини інша працівниця, посміхаючись до вух, перегороджує мені вхід зі словами: "А не пущу! І не пускає", - пише він.

За словами Щебетюка, після цього прийшла "тітка в помаранчевому жилеті" і почала тягнути його спиною назад до ескалатора.

"Я намагався пояснити, що мені потрібен контроль над ситуацією, хоча б до ескалатора самому доїхати, але їй було все одно. Вона тягнула мене далі. Я ніколи в житті не відчував такої безпорадності. Мою гідність повільно гвалтували на очах купи людей, а я не міг ніяк їй протистояти", - підкреслив житель Києва.

За його словами, він навіть не міг дивитися нікому в очі, оскільки було дуже соромно.

"Так я з нею проїхав перший довгий ескалатор. Сильно пригнічений, втекти не встиг. Це повторилося і на другому", - пише чоловік.

Після чого Щебетюк з різкою заявою звернувся до комунального підприємства "Київський метрополітен".

"Легше автостопом по селах, ніж кілька станцій метро в столиці. Ваші правила з надання послуг пасажирам з інвалідністю забирають час і вбивають бажання жити", - написав він.

При цьому відповідне звернення Щебетюка викликало значний резонанс в українському сегменті соціальних мереж.

Разом з тим, інцидент вже прокоментувала прес-секретар КП "Київський метрополітен" Наталія Макогон.

"Перевіримо і розберемося. Інструкція дійсно передбачає супровід і це питання безпеки. А от щодо ввічливості і особливостей готові провести спільні лекторії та майстер-класи", - написала вона.

Крім того, Макогон попросила допомоги в даному питанні, пояснивши, що метрополітен "має питання з кадрами в даному секторі".

"Я пропоную почати з того, що можемо зробити вже - це додаткове навчання наших співробітників. А паралельно разом опрацюємо законодавчу базу і подивимося, що можна змінити, і що для цього потрібно", - додала вона.

Як повідомляв "Апостроф", раніше мережі вразила черга за жетонами в київському метро.