RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

СБУ затримала банду, що підробляла документи для в'їзду в ЄС: опубліковані фото

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) викрили протиправну діяльність групи жителів Івано-Франківської та Закарпатської областей, які виготовляли підроблені ID-карти для перетину кордону особами, яким заборонений в'їзд за біометричними паспортами.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомляє прес-центр СБУ.

Так, зловмисники формували для замовників пакет підроблених документів про нібито проживання в 30-кілометровій прикордонній зоні на чужі прізвища.

Відзначається, що на підставі них підробляли ID-карти учасників малого прикордонного руху - міжурядової угоди, яка дає жителям можливість вільного перетину кордону без перевірки відбитків пальців.

"Такі послуги користувалися попитом серед осіб, які втратили право на в'їзд до країн ЄС через перевищення терміну перебування або працевлаштування без візи", - сказано в повідомленні.

Крім того, кажуть в прес-центрі, зловмисники виготовляли ID-карту з тим же фото, але вже на ім'я громадянина однієї з країн ЄС, що давало право власнику пересуватися всередині Євросоюзу в обхід 90-денного терміну, обумовленого безвізовим режимом.

За даними відомства, набір карток зловмисники оцінювали в 1,5 тисячі євро.

Одного з учасників групи правоохоронці затримали під час передачі замовнику готового пакету документів біля залізничного вокзалу в Києві.

"У 26-річного місцевого жителя вилучено 39 тисяч гривень - другу частину суми, яку він отримав за підроблені ID-карти. При обшуку виявлена також ID-карта на його власне ім'я та підготовлені картки для інших замовників", - заявили у відомстві.

У даний час відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу (незаконне переправлення осіб через державний кордон України). Готується повідомлення про підозру затриманому і іншим учасникам групи.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі розповіли нову схему, яку використовують телефонні шахраї для виманювання особистих даних.