RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Керівництво поліції аеропорту "Харків" затримані на хабарі: опубліковано фото

Співробітники Служби безпеки України спільно з внутрішньою безпекою Нацполіціі під процесуальним керівництвом прокуратури викрили на хабарі керівництву і співробітникам відділення поліції в міжнародному аеропорту "Харків".

Про це повідомляє прес-служба відомства.

"Оперативники спецслужби встановили, що співробітники відділення поліції систематично вимагали та отримували хабарі від іноземних громадян, які організовували туристичні та бізнес тури в Україну. За винагороду поліцейські не здійснювали встановленого інструкціями поглибленого огляду речей іноземців і не оформляли виявлені адміністративні правопорушення", -йдеться в повідомленні.

Правоохоронці задокументували протягом травня-серпня п'ять фактів отримання чотирма керівниками і співробітниками відділення хабарів на загальну суму тридцять тисяч гривень. Співробітники СБ України затримали двох поліцейських в терміналі міжнародного аеропорту "Харків" під час отримання чергової частини хабара.

Під час обшуків у службових приміщеннях і за місцями проживання фігурантів справи правоохоронці вилучили майже сто тридцять тисяч доларів і п'ятсот тисяч гривень.

Затриманим співробітникам поліції повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо повідомлення про підозру і обрання запобіжного заходу ще двом фігурантам кримінальної виробництва.

Як повідомляв "Апостроф", раніше, 25 липня, детективи Національного антикорупційного бюро затримали колишнього прокурора ГПУ.