RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

У НАБУ зробили гучну заяву в справі Мартиненка

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) отримало з Швейцарії серйозні докази по справі екс-нардепа Миколи Мартиненка.

Про це в інтерв'ю The Insider розповів глава НАБУ Артем Ситник.

За його словами, ця справа є рекордсменом за кількістю міжнародно-правових доручень.

"І коли ми їх (матеріали з Швейцарії - ред.) отримали, то реально зрозуміли, чому захист Мартиненка так намагався оскаржити рішення швейцарських органів про передачу матеріалів в Україну. Ці матеріали є потужною доказовою базою, тому вони використовували всі можливості, щоб максимально затягнути передачу цих матеріалів", - сказав Ситник.

Він вважає, що Мартиненко буде дуже довго ознайомлюватися з матеріалами справи.

"Думаю, що якраз пан Мартиненко читати буде дуже довго, тому що є багато епізодів. До речі, скажу, що в цій справі склалася неприємна тенденція, коли в соцмережах йде один спосіб захисту, а насправді поведінка зовсім інша. По "справі Мартиненка" (справа за фактом розкрадання коштів ДП "Східний гірничо-збагачувальний комбінат"- ред.) ми на 98% виконали те, що планували з прокурорами і, я думаю, що саме розслідування закінчиться вже скоро", - додав Ситник.

Глава НАБУ підкреслив, що його відомство постарається за всіма епізодами оголосити підозру, але багато чого буде залежати і від рішення прокурора.

Як повідомляв "Апостроф", раніше екс-нардеп Мартиненко звинуватив НАБУ в затягуванні передачі його справи до суду.