RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Що чекає українців на параді до Дня незалежності: з'явилася барвиста інфографіка

Українців на параді в День Незалежності в Києві 24 серпня очікує багато сюрпризів, які пов'язані з історією та традиціями української армії часів Армії Української Народної Республіки.

Про це повідомляє "Укрінформ", публікуючи інфографіку з основними даними про парад.

Так, в урочистих заходах з нагоди святкування 26-ї річниці Незалежності України візьмуть участь близько 4500 військовослужбовців - представників Збройних сил України, Національної гвардії, Державної прикордонної служби, співробітників Національної поліції України. У пішому марші візьмуть участь близько 3100 осіб і ще півтисячі - учасники військових оркестрів.

Група прапороносців в новій церемоніальній формі вперше вийде з прапором Першого Українського козацького полку імені Богдана Хмельницького, який в 1917 році брав участь в параді на вулиці Хрещатик. На параді також пронесуть бойовий прапор Третьої залізної стрілецької дивізії Армії УНР.

У військовому параді візьмуть участь близько 10 підрозділів з різних країн (Великобританії, Грузії, Канади, Литви, Молдови, Польщі, США, а також знаменні групи Латвії, Румунії, Естонії), 9 з яких - члени Північноатлантичного альянсу. На урочистості запрошені закордонні партнери, представники оборонних відомств та 11 делегацій міністерств оборони країн-партнерів (Грузії, Литви, Латвії, Молдови, Польщі, Румунії, Туреччини, Естонії, США і Великобританії).

Крім того, зведений духовий оркестр виконає запорізький марш для урочистих військових подій, написаний композитором Миколою Лисенком, який використовувала Армія Української Народної Республіки.

Відзначається, що під час військового параду військовослужбовці Збройних сил України продемонструють оновлені зразки форми одягу для роти Почесної варти.

Також в цьому році під час урочистостей буде діяти статична виставка військової техніки.

Інфографіка: ukrinform.ru

Як повідомляв "Апостроф", учасників АТО обурила поведінка людей під час репетиції параду в Києві.