RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Скандал навколо побиття в Одеському СІЗО: з'явилася жорстка заява ГПУ і відео інцидентів

На сьогоднішній день прокуратура Одеської області розслідує факти службової недбалості співробітників Одеського СІЗО, через що стало можливим скоєння жорстокого вбивства арештантом працівниці закладу.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила прес-секретар генерального прокурора України Лариса Сарган.

"Під час відпрацювання інформації про можливі репресії, які пройшли після резонансного вбивства, прокуратура виявила факти нелюдського поводження з утримуваними і почала розслідування за фактом перевищення службових повноважень", - зазначила вона.

Так, в ході слідства встановлено кричущі факти поводження з ув'язненими з боку працівників пенітенціарної установи. У зв'язку з цим прокуратура змінила правову кваліфікацію на тортури, за що передбачено 10 років ув'язнення.

"Встановлено вибіркове ставлення працівників установи до деяких утримуваних, надання їм преференцій. Так, після вбивства співробітника СІЗО обшуки і "наведення порядків" проводилися не в усіх камерах і навіть не у всіх корпусах", - додала Сарган.

Вона уточнила, що в деякі місця утримання ув'язнених взагалі не заходили і не перевіряли дотримання режимних вимог.

Разом з тим, документація, яку вивчили слідчі прокуратури, говорить про проведення обшуків і необхідні заходи у всіх камерах. У зв'язку з цим розпочато розслідування за фактом службового підроблення.

"Сьогодні слідчі прокуратури продовжують обшуки в приміщеннях Одеського СІЗО і управлінні пенітенціарної установи", - зазначила Сарган.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в поліції Одеської області повідомили деталі вбивства співробітниці одеського СІЗО на території установи.