RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Стало відомо про нову невдачу Росії з запуском супутників

Фахівці "Роскосмосу" вже більше місяця не можуть вийти на зв'язок з трьома супутниками, які були виведені на навколоземну орбіту.

Про це повідомляють "Известия".

Відзначається, що мова йде про розроблені приватною компанією "Даурія аероспейс" два апарати нанокласу МКА-Н, а також супутник "Іскра-МАІ-85" Московського авіаційного інституту. На орбіту їх разом з ще 69 апаратами 14 липня доставила ракета-носій "Союз-2.1а".

"Засоби виведення відпрацювали штатно. Пускові контейнери з цими супутниками також відпрацювали штатно, що підтверджують дані телеметрії. Однак на зв'язок апарати не вийшли", - сказало джерело видання.

За його даними, поки фахівці "Роскосмосу" намагаються зв'язатися з супутниками і не визнають їх втраченими. Коментувати те, що відбувається, вони відмовляються.

За словами експертів, якщо налагодити зв'язок із супутниками не вдасться, це стане сильним ударом не тільки для компанії "Даурія аероспейс", але і для інших приватних космічних компаній, у яких відносини з "Роскосмосом" і без того складаються не дуже добре.

Як повідомляв "Апостроф", раніше на "Байконурі" стався смертельний інцидент під час запуску російської ракети.