RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Журналісти дізналися, що сталося з особняком Януковича в Криму: опубліковані фото

Особняком, який будувався в Криму для екс-президента України Віктора Януковича, заволоділи друзі президента Російської Федерації Володимира Путіна.

Про це повідомляє видання "Муніципальний сканер" в своєму розслідуванні.

Відзначається, що 2007 року Янукович приватизував базу відпочинку на кримському мисі Айя, огородив її парканом і почав будівництво розкішного палацу.

Однак після того, як в 2014-му Янукович втік з України, а Крим був окупований Росією, влада півострова спочатку хотіла демонтувати споруди, а пізніше планувала передати територію в розпорядження російського уряду.

За даними видання, в травні 2016 року об'єкти Януковича в Криму перейшли ТОВ "Шанс", власниками якого є друзі Путіна і співвласники банку "Росія" - Юрій та Борис Ковальчуки.

У червні нинішнього року "Шанс" передав територію на мисі Айя в розпорядження компанії "Берег", пов'язаної зі структурами інших друзів російського президента: Геннадія Тимченко, Миколи Шамалова, Сергія Руднова і Сергія Ролдугіна.

На сьогоднішній день будівництво вілли на відібраній у Януковича території триває і виконане вже на 70-90%.

Фото: munscanner.com

Як повідомляв "Апостроф", раніше в інтернеті оприлюднили нові знімки резиденції для відпочинку президента Російської Федерації на острові Лодочний в Ленінградській області.