RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Волонтери InformNapalm розвінчали міфи про "міць" російської армії

На сьогоднішній день армія Російської Федерації перебуває в незадовільному моральному, фізичному та технічному стані.

Про це в ефірі "Еспрессо.TV" заявив представник міжнародного розвідувального співтовариства InformNapalm Михайло Макарук.

За його словами, всупереч поширеним міфам, насправді Збройні сили Росії не є "суперпотужними". За приклад можна поставити російські військові кампанії в Грузії, Сирії і на Донбасі.

"Показала себе авіація російська в Грузії. Грузинська армія, в 20 разів менше, вгробила 2 міжконтинентальних бомбардувальника типу Black Jack. При цьому оператори грузинських установок "Бук" тільки проходили навчання", - зазначив Макарук.

Він додав, що при цьому не менш важливою є технічна відсталість російської армії. Це добре простежується в Сирії. Там російська армія, яка воює на боці диктаторського режиму Башара Асада, використовує бомби шістдесятих років.

Макарук вважає, що і на Донбасі військові РФ зазнали кілька важких втрат: під Луганським і Донецьким аеропортами.

Разом з тим, представник InformNapalm звертає увагу на незадовільний моральний стан бійців ЗС РФ. Про це свідчить величезний обсяг небойових втрат в російській армії.

"За минулий рік в "непереможній" російській армії серед строковиків не повернулися додому живими або здоровими більше 3 тис. осіб. Це наслідок "дідівщини", розбрату і корупції серед вищих щаблів влади та офіцерського складу", - підсумував спікер InformNapalm.

Як повідомляв "Апостроф", раніше українська розвідка повідомила про дезертирство російських військ з Донбасу.