RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

29 квітня

28 квітня

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Навчання "Захід-2017": в Україні розкрили, на яку небезпеку чекають від Росії

Росія під приводом захисту російськомовного населення може почати збройну агресію проти України та країн-членів Організації Північноатлантичного договору (НАТО) під час російсько-білоруських навчань "Захід-2017".Про це заявив начальник Генерального штабу - головнокомандувач Збройних сил України (ЗСУ) Віктор Муженко, повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

"Реальні масштаби заходів підготовки до навчань "Захід-2017", терміни їх проведення, обсяги залучення органів військового управління і військ (сил), в першу чергу - російських, а також інших взаємопов'язаних заходів свідчать, що справжня мета і завдання навчань виходять далеко за рамки офіційно оприлюднених, які є лише частиною і прикриттям справжніх планів", - вважає генерал.

Він передбачає, що загальна чисельність учасників російських навчань може досягати 230-240 тис. осіб. З них на Південно-Західному стратегічному напрямку - близько 100 тис. осіб, в тому числі 70 тис. військовослужбовців Збройних сил та близько 30 тис. співробітників інших силових структур Росії.

Муженко додав, що Росія може розгорнути як на південно-західному, так і на західному стратегічних напрямках потужні наступальні угруповання і створити умови для їх тривалого застосування.

"Це об'єктивно обумовлює виникнення військової загрози широкомасштабної збройної агресії Росії як проти України, так і проти країн НАТО. Приводом для початку агресії, з огляду на непередбачуваність вищого військово-політичного керівництва Росії, можуть стати, наприклад, масштабні провокації як на території східних областей України, так і країн Балтії щодо утисків прав і свобод, загрози безпеки російськомовного населення", - сказав Муженко.

Разом з тим, він запевнив, що в Генштабі прораховують різні сценарії дій противника, включаючи наступальні дії.

Як повідомляв "Апостроф", російський політолог Андрій Піонтковський вважає, що спроба Росії піти на ескалацію конфлікту на Донбасі під час військових навчань "Захід-2017" призведе до жорсткої реакції США.