RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Введення Україною біометричного контролю для росіян: прикордонники пояснили деталі

У Державній прикордонній службі України роз'яснили рішення РНБО про введення біометричного контролю для росіян.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на главу відомства Олега Слободяна.

Так, в рамках посилення контролю за перетином кордону іноземці повинні будуть здавати відбитки пальців, але наявність біометричного паспорта у них вимагати не будуть.

"Іноземець, який в'їжджає на територію України, він повинен здати відбитки пальців. У першу чергу, це безпека країни, а по-друге - це його особиста безпека... Тому мова йде лише про те, що іноземці будуть давати нам свої біометричні дані, які ми в подальшому будемо використовувати, і для цього їм не обов'язково мати біометричні або інші види паспорта", - сказав Слободян.

За його словами, рішенням РНБО затверджується для громадян РФ двоступеневий рівень контролю.

"Вони, крім того, що, як іноземці, будуть надавати біометричні дані, вони ще повинні завчасно повідомляти про те, що вони повинні їхати в Україну, і подати мінімальний обсяг інформації про себе", - зазначив глава Держприкордонслужби.

Він уточнив, що до 1 січня 2018 року треба обладнати необхідною апаратурою 157 основних пунктів пропуску, а створена система повинна буде обробляти більше 1 млн запитів в секунду, що є "серйозним завданням", але до цього часу система запрацює обов'язково.

"Тести по окремим видам апаратури вже проводяться", - уточнив він.

Як повідомляв "Апостроф", в мережі бурхливо відреагували на новину про те, що з 1 січня 2018 року Україна буде проводити фіксацію біометричних даних всіх росіян, що перетинають кордони України.