RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Брат Саакашвілі розповів про своє затримання: опубліковано відео

Брат колишнього президента Грузії і екс-голови Одеської ОДА Давид Саакашвілі розповів про своє затримання.

Відповідне відео розміщене на його сторінці в Facebook.

Так, за його словами, до нього приїхали правоохоронці, їх було 8-10 осіб. Вони посадили його в машину і відвезли. При цьому Саакашвілі додав, що протокол про затримання не складався.

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", співробітники Національної поліції в Києві доставили брата екс-президента Грузії в органи Державної міграційної служби для того, щоб він залишив територію України.

За словами директора департаменту комунікації МВС України Артема Шевченка, його дозвіл на проживання було анульовано на підставі того, що раніше його позбавили дозволу на роботу в Україні.

"Ми не затримували. Національна поліція Києва забезпечила доставку громадянина Грузії в органи міграційної служби", - сказав він.

Шевченко уточнив, що Державна міграційна служба скасувала дозвіл на проживання в Україні Давида Саакашвілі в березні 2017 року на підставі отриманої інформації від Державної служби зайнятості про анулювання дозволу на працевлаштування.

"Ще тоді іноземець був належним чином поінформований про відсутність підстав для проживання в Україні. Але він у встановлений законом термін територію нашої країни не залишив і перебував на території країни незаконно", - сказав директор департаменту комунікації МВС України.

Крім того, Шевченко зазначив, що зараз приймається рішення про повернення іноземного громадянина в будь-яку країну, в яку він захоче, а також про накладення адміністративного штрафу.

У даний час Саакашвілі перебуває в органах міграційної служби.

Шевченко додав, що аналогічні рішення і процедури щодо іноземних громадян здійснюються часто.

Як повідомляв "Апостроф", раніше екс-президент Грузії і колишній глава Одеської обласної державної адміністрації Міхеїл Саакашвілі заявив, що отримав пропозиції громадянства від декількох країн Європи.