RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Правозахисники заявили про викрадення бойовиками ЛНР молодого українця

Правозахисники повідомили про викрадення бойовиками незаконних збройних формувань молодого хлопця на КПВВ "Станиця Луганська" у четвер, 31 серпня.

Про це йдеться в заяві Харківської правозахисної групи "Права людини в Україні", опублікованій на її сайті.

"Петухов Микола 1995 року народження, житель с. Верхня Вільхова Станично-Луганського району, підробляв вантажником на КПВВ "Станиця Луганська". Хлопець займався тим, що заробляв собі на життя, допомагаючи людям переносити сумки між КПВВ з української сторони до пункту пропуску з боку бойовиків. Останній рік це був єдиний дохід хлопця і його літньої матері", - сказано в повідомленні.

Так, 31 серпня близько полудня Микола пройшов КПВВ з боку України. Далі на пункті пропуску з боку бойовиків його зупинили озброєні люди, які стали про щось розпитувати хлопця, про що розповіли свідки.

"Далі озброєні бойовики відвели Миколу в сторону. Від того моменту зв'язок з Миколою Пєтуховим обірвався і до сих пір про нього нічого не відомо", - додали правозахисники.

Відзначається, що мати викраденого хлопця звернулася за допомогою до ОБСЄ і Харківської правозахисної групи з проханням про допомогу.

Разом з тим, правозахисники наводять ще один приклад викрадення бойовиками хлопця за останній час.

"Також нам стало відомо про те, що тиждень тому при таких же обставинах на КПВВ "Станиця Луганська" з боку бойовиків був викрадений молодий хлопець, який також був вантажником. На даний момент родичі повідомили тільки його ім'я - Олексій. Через три дні труп молодого хлопця зі слідами насильницької смерті було знайдено біля одного з кафе в окупованому Луганську ", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Росії двоє чоловіків намагалися продати друга в "ДНР" на органи.