RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Знищення графіті часів Майдану в центрі Києва: автор "Ікон революції" зробив важливу заяву

Український художник Sociopath, погодився відновити зафарбовані в Києві на вулиці Грушевського графіті "Ікони революції", автором яких він був.

Про це художник написав на своїй сторінці в Facebook.

"Ікони Революції" в оригінальному розмірі в одному екземплярі є в моїй колекції, так само, як і трафарети, якими я створював Трилогію в 2014-му. Вони все ще у майданівській сажі... Я обіцяю Вам всім, що відновлю Трилогію, як тільки ситуація ситуація набуде правильного розвитку", - написав художник.

За словами Sociopath, група художників, яка вирішила відновлювати малюнки самостійно намагається "пропіаритися на цій ситуації".

"Поки ніхто з представників державних інституцій, крім простих українців, не звертався до мене з проханням відновити картини", - додав Sociopath.

Як повідомляв "Апостроф", за фактом знищення графіті часів Революції Гідності відкрили справу за ст. 298 КК України (Знищення, руйнування чи псування пам'яток історії або культури).

Нагадаємо, як стало відомо раніше, магазин елітних меблів "Емпоріум", з фасаду якого стерли графіті часів Революції Гідності, закривається.