RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

У США назвали рекордну суму збитку від урагану "Харві"

Губернатор штату Техас Грег Ебботт оцінив збиток від урагану "Харві" в розмірі від 150 млрд до 180 млрд дол.

Про це повідомляє Reuters.

"Харві", який обрушився на Техас 25 серпня, називають найпотужнішим ураганом, який бачили в штаті в останні 50 років. Він став причиною смерті 47 людей, близько мільйона людей були змушені покинути свої будинки, близько 200 тис. Будинків пошкоджено.

Ебботт підкреслив, що збитки від "Харві" перевищили збитки, який принесли США урагани "Катріна" в 2005 році і "Сенді" в 2012 році.

Грег Еббот порівняв ситуацію з спустошенням Нового Орлеана ураганом "Катріна" в 2005 році. На ліквідацію наслідків від "Катріни" влада виділила саме 125 млрд дол. На думку Еббота, на відновлення від "Харві" буде потрібно більше грошей з-за масштабів стихії.

Раніше опитані Bloomberg експерти висловлювали думку, що збиток енергосистемі Техасу, дорогам штату і підприємствам найважливішою для нього енергетичної галузі може перевищити 30 млрд дол.

Як повідомляв "Апостроф", раніше, 26 серпня, астронавти Національного аерокосмічного агентства США (NASA) оприлюднили знімок масштабного урагану "Харві", який обрушився на узбережжя Техасу.