RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Автор "Ікон революції" розповів, коли відновить знищені графіті

Український художник Sociopath, погодився відновити зафарбовані в Києві на вулиці Грушевського графіті "Ікони революції", автором яких він був.

Про це художник написав на своїй сторінці в Facebook.

"Розмовляв з міністром культури, паном Нищуком. Ми дійшли згоди, що після вирішення всіх офіційних і організаційних питань, я відновлю "Ікони Революції". Нарешті у мене буде час і простір, якого мені не вистачало в ту ніч на Груші, щоб зробити якісні малюнки", - написав майстер.

Триптих складається з портретів Тараса Шевченка, Івана Франка і Лесі Українки, культових українських діячів, зображених у вигляді учасників Революції Гідності. Графіті з'явилися на фасаді будинку в ніч на 10 лютого 2014 року.

Sociopath почне реставраційні роботи з відновлення львівської Трилогії "Війна".

"Міністр обіцяв сприяти. Чекаю, коли будуть вирішені всі формальності і приступаю до роботи. Люди, давайте тримати цю ситуацію на контролі разом. Спасибі всім за підтримку, вона для мене дуже важлива зараз", - додав він.

Як повідомляв "Апостроф", за фактом знищення графіті часів Революції Гідності відкрили справу за ст. 298 КК України (Знищення, руйнування чи псування пам'яток історії або культури).

Нагадаємо, як стало відомо раніше, магазин елітних меблів "Емпоріум", з фасаду якого стерли графіті часів Революції Гідності, закривається.