RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.15
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 червня

Всі новини

Миротворці на Донбасі: з'явилися нові важливі дані про резолюцію Росії

Російська Федерація направила керівництву ООН проект резолюції про миротворців на лінії зіткнення на Донбасі. При цьому українська сторона вважає, що документ ніякого стосунку до миротворчості на сході України не має.

Про це під час відеовключення з Нью-Йорка в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив постійний представник України в ООН Володимир Єльченко, повідомляє УНІАН.

Він уточнив, що проект резолюції спочатку був озвучений постійним представником РФ при ООН Василем Небензею, а після направлений керівництву організації з проханням, щоб з резолюцією ознайомилися всі члени Ради безпеки.

"Ми в принципі очікували такого кроку від Росії, але не варто сподіватися на те, що вони напишуть такий проект резолюції, який повністю влаштує і Україну, і всіх інших", - сказав Єльченко.

За його словами, на перший погляд, документ виглядає "нешкідливим", але якщо почати вчитуватися, то йдеться про якісь абсолютно нереальні речі. Так, мова йде не про миротворчу місію ООН, а про місію з охорони місії ОБСЄ.

"По-друге, у своєму проекті вони говорять про те, що ці миротворці ООН будуть розташовані тільки уздовж лінії розділу між ворогуючими сторонами. Там нічого немає абсолютно про російсько-український державний кордон, з якого, власне, і почалися всі проблеми. Ми наполягаємо, зі свого боку, на тому, що будь-яка місія ООН в першу чергу повинна бути розгорнута на кордоні між Росією і Україною, щоб повернутися до тієї ситуації, яка була до 2014 року", - сказав Єльченко.

Також він зазначив, що в проекті російської резолюції нічого немає про мандат цієї місії.

Як повідомляв "Апостроф", раніше військовий експерт Олег Жданов заявив про неприйнятність для України умов щодо введення миротворчого контингенту ООН на Донбас, які висунув президент РФ Володимир Путін.