RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Бандит "Гоблін": в Нацполіції розповіли про кримінальне минуле ватажка окупованого Криму

Перший заступник глави Нацполіціі України - начальник кримінальної поліції В'ячеслав Аброськін заявив, що нинішній т.зв. "глава Криму" Сергій Аксьонов в 1990-х - 2000-х роках був активним членом кримської банди "Сейлем".

Про це він повідомив в інтерв'ю "Обозревателю".

За його словами, лише високі покровителі врятували Аксьонова від в'язниці.

"У 90-х роках, коли я тільки прийшов працювати в розшук, в Криму проблема з організованою злочинністю вийшла на передній план. Бандформування займалися рекетом, здирництвом, розбійними нападами... І вже в 2006 році в Криму ми "добивали" залишки тих угруповань. Це банди "Сейлем", "Башмаки", - зазначив Аброськін.

Він підкреслив, що в ті роки Сергій Аксьонов перебував в полі зору правоохоронців.

"Він (Аксьонов - ред.) був активним членом злочинного співтовариства "Сейлем": займався вимаганням, віджиманням підприємств. Був відомий в кримінальних колах під кличкою "Гоблін", а вже потім "вдарився" в політику", - заявив заступник голови Нацполіціі.

Разом з тим, він уточнив, що Аксьонову вдалося уникнути відповідальності.

"У 90-х він зміг пройти "між крапель", а коли ми ним займалися в 2006 році - не вистачило прямих доказів його причетності до навмисного вбивства. Та й не без допомоги покровителів він уникнув відповідальності. Але багатьох членів цих двох ОПГ нам вдалося відправити за ґрати", - сказав Аброськін.

Як повідомляв "Апостроф", раніше окупанти визнали катастрофічну проблему зі стічними водами в Криму.