RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

У мережі розгорівся скандал через Пушкіна в українських підручниках: опубліковані фото

У нових українських підручниках пропагують російську культуру, незважаючи на агресію Російської Федерації проти України.

Про це на своїй сторінці в Facebook пише Андрій Сайчук.

"Погортав новий підручник із зарубіжної літератури за 9 клас (2017 року) - і отримав шок! Майже 100 сторінок (мало не третина всього підручника!) присвячені Пушкіну і Лермонтову. Мала каже: Пушкін, як Шевченко, ми його щороку щось і вчимо", - зазначив він.

На думку журналіста, Міністерство освіти продовжує шлях екс-керівника відомства часів Януковича, проросійського міністра Дмитра Табачника.

"Бачу, спадщина Діми Табачника живе і процвітає. Я не знаю, скільки нам треба років або війни з Росією, якого міністра освіти (з Канади, напевно, тому що навіть галичани не справляються), щоб ми нарешті припинили промивати мізки нашим дітям "русским миром". І вийшли з цього ганебного "креольського" дискурсу, про який писав Рябчик", - підкреслив він.

Варто зазначити, що пост журналіста активно коментують в мережі.

"Кучмісти і Янукович добре робили свою путінську роботу", "Стільки в світі цікавого! А ми все в минулому!", "Пушкін - найправильніший поет з російських. Він пронизаний духом німецького відродження + в 9 класі дітям абсолютно зрозумілі його вірші на французькій", - пишуть в інтернеті.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Маріуполі розгорівся скандал навколо підручників з російської мови, в яких розповідається про велич Росії.