RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Війна на Донбасі: в штабі АТО повідомили добру звістку

У суботу, 9 вересня, ситуація в зоні проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі дещо стабілізувалася.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомляє прес-центр штабу АТО.

"Незаконні збройні формування не застосовували міномети та інше важке озброєння, а основна активність ворога фіксувалася на декількох точках на мапі АТО", - сказано в повідомленні.

Відзначається, що найбільше обстрілів українських позицій від півночі було на Приморському напрямку, зокрема, поблизу селища Водяне. Там бойовики 6 разів застосовували гранатомети, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю.

Крім того, двічі відкривали вогонь з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї по українських укріпленнях на підступах до Талаківки і Старогнатівки. З цієї ж зброї бойовики вдень кілька разів обстріляли сили АТО в Авдіївській промзоні і біля Зайцева, що на Донецькому напрямку.

"Всього з півночі російсько-окупаційні угруповання 16 разів відкривали вогонь по позиціях української армії. У випадках прямої загрози наші військові кілька разів застосовували зброю у відповідь", - заявили в штабі.

Як повідомляв "Апостроф", 8 вересня ситуація в зоні АТО продовжувала погіршуватися, п'ять українських військових отримали поранення.