RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Стало відомо прізвище снайпера АТО, загиблого на Донбасі: опубліковано фото

В результаті мінометного обстрілу з боку проросійських бойовиків позицій сил антитерористичної операції недалеко від Красногорівка (Донецька область) 10 вересня загинув український військовий Кривиденко Максим Ігорович.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова Саратської райради Борис Райнов.

Про Кривиденко відомо, що він 1994 року народження і з самого дитинства мріяв стати військовим. Після закінчення школи у 2012 році хлопець пройшов строкову службу в Збройних силах України. Екзамени здавав екстерном, щоб встигнути на весняний призов.

Фото: facebook.com/Memorybook.org.ua

Восени 2013 року Кривиденко став активним учасником Революції Гідності. Майбутній захисник також став учасником подій у Криму. Він разом з іншими активістами намагався не допустити незаконного референдуму на півострові, проте був схоплений представниками ФСБ РФ, які його катували.

Але вже в квітні 2014 року Кривиденко подався на Донбас. Він став одним зі снайперів 28-ї окремої механізованої бригади.

Після демобілізації захисник відразу ж підписав контракт і в складі 2-ї роти 18-го батальйону з літа 2017 року захищав Україну біля Красногорівки.

Як повідомляв "Апостроф", на Запоріжжі попрощалися з загиблими в зоні АТО бійцем "Правого сектора" Олегом Динькою.